Res till fotbolls-VM i Brasilien
corcovado-51486_640När världsmästerskapet i fotboll går av stapeln under sommaren 2014 så är det Brasilien som är nationen dit alla blickar kommer att riktas. Lag och supportrar från hela världen kommer då under en månad att samlas för att tillsammans uppleva en av de allra största fotbollsfesterna någonsin. Brasilien är ett otroligt vackert land och det kan nästan inte bli bättre än att uppleva vad landet har att erbjuda under självaste fotbolls VM 2014.

Mästerskapet kommer att spelas mellan 12 juni – 13 juli i totalt 12 städer, där Rio de Janeiro är en av de större. Många reseföretag arrangerar inför detta evenemang speciella paketresor där du får uppleva landet och fotbollen från dess bästa sida. I många av dessa paket ingår då allt ifrån hotell och flyg till guidade turer och matchbiljetter, men detta skiljer sig så klart mellan de olika företagen. Just på grund av att mästerskapet är utspritt i flera städer så innehåller många paketresor boende i flera av städerna, allt för att du ska hinna med att se så mycket som möjligt av landet och mästerskapet under din vistelse.

Om du vill göra din resa själv utan något reseföretag så kan man självklart även boka flyg och hotell separat precis som för vilken annan semester som helst. Idag har många flygbolag på svenska flygplatser resor till Brasilien, vilket gör att du ganska enkelt kan få tag på en resa. Med tanke på att Brasilien ligger på andra sidan jorden så får du räkna med en lång resa med minst ett par byten. Oftast brukar ett första byte göras någonstans i Europa, till exempel Tyskland eller Spanien, för att sedan flyga vidare över Atlanten, vilket är en lång resa som oftast görs med nattflyg.

Att hitta ett hotell i Brasilien kan under ett evenemang som fotbolls-Vm vara svårt, men det är inte helt omöjligt. Att bredda sina vyer och även titta på boende i mindre städer utanför matchstäderna kan vara ett sätt att hitta lediga rum även under en period som denna. Hotellen i sig finns i en mängd olika prisklasser och standarder.

Utöver att endast titta på fotboll när man besöker Brasilien, så finns det en mängd vackra platser värda att uppleva. Landet har många nationalparker med vackra omgivningar som man inte får missa. I Rio de Janeiro hittar du även den världskända Jesusstatyn Cristo Rendentor, stranden Copacabana och Sockertoppen, varifrån du har en fantastisk utsikt över hela staden.

Känner du att du vill åka och se högklassig fotboll, men inte behöva resa till andra sidan jorden så kanske det kan vara mer aktuellt med en fotbollsresa här i Europa. Till exempel så spelas Fotbolls-EM 2021 i fler europeiska städer och dig kan du ta dig antingen med flyg eller tåg. Jämfört med VM så är chansen är större att Sverige kommer att dela och vem vill inte se det svenska landslaget kämpa för titeln Europas bästa fotbollsnation. Dessutom var det nära att Stockholm skulle få bli en utav de utvalda städerna att hålla i matcher under turneringens gång.