Res till fotbolls-VM i Brasilien
corcovado-51486_640När världsmästerskapet i fotboll gick av stapeln under sommaren 2014 så var det Brasilien som var nationen dit alla blickar riktades. Lag och supportrar från hela världen samlades för att tillsammans uppleva en av de allra största fotbollsfesterna någonsin. Brasilien är ett otroligt vackert land och det kunde nästan inte bli bättre än att uppleva vad landet hade att erbjuda under självaste fotbolls VM 2014.

Mästerskapet spelades mellan 12 juni – 13 juli i totalt 12 städer, där Rio de Janeiro var en av de större. Många reseföretag arrangerade inför detta evenemang speciella paketresor där du fick uppleva landet och fotbollen från dess bästa sida. I många av dessa paket ingick allt ifrån hotell och flyg till guidade turer och matchbiljetter, men detta skiljde sig så klart mellan de olika företagen. Just på grund av att mästerskapet var utspritt i flera städer så innehöll många paketresor boende i flera av städerna, allt för att du skulle hinna med att se så mycket som möjligt av landet och mästerskapet under din vistelse.

Res och upplev Brasilien

Om du vill göra din resa till Brasilien utan något reseföretag så kan man självklart även boka flyg och hotell separat precis som för vilken annan semester som helst. Idag har många flygbolag på svenska flygplatser resor till Brasilien, vilket gör att du ganska enkelt kan få tag på en resa. Med tanke på att Brasilien ligger på andra sidan jorden så får du räkna med en lång resa med minst ett par byten. Oftast brukar ett första byte göras någonstans i Europa, till exempel Tyskland eller Spanien, för att sedan flyga vidare över Atlanten, vilket är en lång resa som oftast görs med nattflyg.

Att hitta ett hotell i Brasilien kan under ett evenemang som fotbolls-Vm vara svårt, men det är inte helt omöjligt. Att bredda sina vyer och även titta på boende i mindre städer utanför matchstäderna kan vara ett sätt att hitta lediga rum även under en period som denna. Hotellen i sig finns i en mängd olika prisklasser och standarder.

Utöver att endast titta på fotboll när man besöker Brasilien, så finns det en mängd vackra platser värda att uppleva. Landet har många nationalparker med vackra omgivningar som man inte får missa. I Rio de Janeiro hittar du även den världskända Jesusstatyn Cristo Rendentor, stranden Copacabana och Sockertoppen, varifrån du har en fantastisk utsikt över hela staden.

Fotbollsresor på närmare håll

Känner du att du vill åka och se högklassig fotboll, men inte behöva resa till andra sidan jorden så kanske det kan vara mer aktuellt med en fotbollsresa här i Europa. Till exempel så spelas Fotbolls-EM 2024 i Tyskland och dit kan du ta dig antingen med flyg eller tåg.

Jämfört med fotbolls VM så är chansen dessutom större att Sverige kommer att dela i ett Europamästerskap. Vem vill inte se det svenska landslaget kämpa för titeln Europas bästa fotbollsnation och dessutom uppleva ett nytt land under samma resa?