Viktiga saker till resan




Inför en resa så är packningen en stor sak att ta tag i. Vad ska man ha med sig och vad får stanna hemma? Det finns en mängd saker som kan vara bra att ha med på resan som man kanske kan glömma vid första tanken och vi hoppas därför att denna lista ska kunna hjälpa till när du packar.

Kamera
Under en resa kommer du troligen vara med om en mängd olika saker som du gärna vill minnas. Att därför kunna föreviga dessa med fotografier är för många ovärderligt. Glöm inte heller tillhörande batterier och minneskort. Om du åker till en plats där du kommer spendera en hel del tid vid poolen eller vid havet kan en undervattenskamera vara kul att ha med sig. Du kan då ta bilder och filma under vattenytan, samt att du inte behöver oroa dig för att råka förstöra kameran.

Adapter
Till mobiltelefon eller andra tekniska prylar är fungerande laddare ett måste. Om det händer en olycka kan det vara bra att vara kontaktbar. När du tar med dig laddare på resan så få du tänka på vilka kontaktuttag som finns i det land du besöker. Det är nämligen inte alla som har samma slags uttag som vi här i Sverige. Därför kan det vara bra att ha med dig en adapter som gör det hela lite enklare. Dessa kan du ofta köpa på flygplatsen, men även i andra välsorterade butiker. Skulle du mot förmodan glömma att ta med detta så har många hotell adaptrar som man till en lite summa kan få låna under sin vistelse.

Huvudvärkstabletter
Om du mot förmodan skulle bli dålig på resan kan det kännas tryggt att ha med dig läkemedel som du är van vid från här hemma. Ha därför som vana att ta med dig vanliga huvudvärkstabletter eller liknande i ditt bagage. Du vet nämligen aldrig när dessa kan komma till nytta.

Vätskeersättning
Reser du till ett varmt land så är det väldigt viktigt att man dricker mycket under sin vistelse. Ibland kan det dock vara svårt att få i sig den mängd som kroppen behöver och det du då kan göra är att ta med dig vätskeersättare av olika slag. Det smidigaste är brustabletter som du lägger i ett glas vatten.

Pass och biljetter
Det sista du vill glömma på din resa. Placera dessa lättåtkomligt i din packning så att du alltid vet var du har dem.